عجينة البيتزا الايطالية

عجينة البيتزا هي من اهم الوصفات اللي كلنا بندور عليها ، حبيت ابتدي اول وصفة ليا و تكون وصفة عجينة البيتزا الايطالية ، تابعوا معنا الوصفة خطوة بخطوة ..

عجينة البيتزا الايطالية :

هنقدم لكم المكونات تكفي من تلاتة لاربع بيتزات متوسطة الحجم ..

المقادير :

  • كيلو دقيق مخبوزات
  • ملعقتان كبيرتان خميرة
  • ستة ملاعق كبيرة زيت زيتون
  • ملعقة و نص صغيرة ملح
  • ملعقتان كبيرتان سكر
  • كوبان و نص مياه دافية

يلا تابعوا معايا طريقة عجينة البيتزا الايطالية بكل خطواتها :

  1. في بولة كبيرة نحط المياه الدافية و ندوب فيها الخميرة و السكر و نسيبها في مكان دافي تتفاعل و يتضاعف حجمها .
  2. في بولة تانية نضيفة نحط الدقيق و الملح  و زيت الزيتون و نقلبهم كويس جدا .
  3. نصب خليط الخميرة على الدقيق بالتدريج و نعجن كويس سواء بالايد او بالعجان لغاية ما تتكون معانا عجينة متماسكة .
  4. نغطي العجينة بكيس نايلون و نسيبها في مكان دافي لمدة ساعتين تتخمر و يتضاعف حجمها .
  5. نشكل العجينة و نحشيها باي حشوة بنحبه و ندخلها في فرن سخن على حرارة 200 درجة مئوية .
  6. المهم اننا نفرد العجينة و نرفعها شوية لان من المعروف ان البيتزا الايطالية رقيقة ..
بالهنا و الشفا ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

معاكم اميرة الديب هوايتي الطبخ .. لو عايزين وصفة جديدة و سهلة ، ادخلو عندي و فتشو بين الوصفات و المعلومات اللي هكتبهالكم ، هنلف سوا بين المطابخ العالمية و العربية و طبعا مطبخنا المصري اللذيذ ..