عجينة البيتزا هي من اهم الوصفات اللي كلنا بندور عليها ، حبيت ابتدي اول وصفة ليا و تكون وصفة عجينة البيتزا الايطالية ، تابعوا معنا الوصفة خطوة بخطوة ..
عجينة البيتزا الايطالية :
هنقدم لكم المكونات تكفي من تلاتة لاربع بيتزات متوسطة الحجم ..
المقادير :
- كيلو دقيق مخبوزات
- ملعقتان كبيرتان خميرة
- ستة ملاعق كبيرة زيت زيتون
- ملعقة و نص صغيرة ملح
- ملعقتان كبيرتان سكر
- كوبان و نص مياه دافية
يلا تابعوا معايا طريقة عجينة البيتزا الايطالية بكل خطواتها :
- في بولة كبيرة نحط المياه الدافية و ندوب فيها الخميرة و السكر و نسيبها في مكان دافي تتفاعل و يتضاعف حجمها .
- في بولة تانية نضيفة نحط الدقيق و الملح و زيت الزيتون و نقلبهم كويس جدا .
- نصب خليط الخميرة على الدقيق بالتدريج و نعجن كويس سواء بالايد او بالعجان لغاية ما تتكون معانا عجينة متماسكة .
- نغطي العجينة بكيس نايلون و نسيبها في مكان دافي لمدة ساعتين تتخمر و يتضاعف حجمها .
- نشكل العجينة و نحشيها باي حشوة بنحبه و ندخلها في فرن سخن على حرارة 200 درجة مئوية .
- المهم اننا نفرد العجينة و نرفعها شوية لان من المعروف ان البيتزا الايطالية رقيقة ..
بالهنا و الشفا ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق