برياني الفراخ الهندي بتفاصيله

ندخل على المطبخ الهندي المليان بالتوابل و الروايح الحلوة ، هقدملكم برياني الفراخ الهندي بطريقته الاصلية و توابله المظبوطة ، تابعو معايا ..

برياني الفراخ الهندي :

المكونات :

  • فرخة كاملة توزن كيلو مقطعة 
  • اربع اكواب من الارز البسمتي مسلوق
  • اربع ملاعق كبيرة اوراق نعناع مفروم
  • معلقة صغيرة جرام ماسالا بودرة
  • رشة من الملح
  •  رشة من الزعفران
  • ملعقتان صغيرتان كزبرة ناعمة
  • ملعقة كبيرة زنجبيل مفروم
  • ملعقة كبيرة ثوم مفروم
  • ثمرة فلفل حار مقطعة
  • ملعقتان كبيرتان معجون طماطم 
  • ربع كيلو من الطماطم مفروم
  • نصف كيلو بصل ابيض شرائح
  • ملعقتان صغيرتان كمون حب
  • ثمانية حبات حبهان
  • ست ملاعق كبيرة زيت 
  • نصف ملعقة صغيرة شطة
  • ملعقة صغيرة كركم بودرة
  • ست ملاعق كبيرة زبادي
  • ملعقة كبيرة لبن 

طريقة برياني الفراخ الهندي ببساطة :

  1. الاول نغسل الفرخة كويس جدا بالمياه و الخل و الدقيق من كل الجوانب و نشطفها بالمياه بس و نحطها في مصفاه .
  2. نحط قطع الفرخة في بولة كبيرة و نحط عليها الزبادي و الكركم مع الشطة و نقلب كويس مع بعض و نسيبها تتبل لمدة نص ساعة تقريبا .
  3. ندوب الزعفران في اللبن و نسيبهم على جنب .
  4. في طاسة كبيرة نسخن الزيت على نار متوسطة الحرارة و نشوح فيها الحبهان و الكمون الحب لمدة دقيقتين بس .
  5. نحط شرايح البصل في الطاسة و نقلب كويس لغاية ما تدبل و تصفر و بعدين النحط الثوم و نقلب كويس ، و نحط الطماطم المفرومة و معجون الطماطم و نسيبها على النار خمس دقايق .
  6. نحط على البصل الفلفل الحار مع الزنجبيل و نقلب لمدة دقيقة على نار هادية و نحط في الاخر الفراخ و نقلب لغاية ما تنزل عصارتها و نعلي الحرارة دقيقتين او تلاتة ، و نغطي الطاسة و نسيبها خمس دقايق تستوي تماما ، و ممكن نزود شوية مياه مغلية تكمل سواها 
  7. نقلب خليط اللبن و الزعفران مع الجرام ماسالا مع النعناع و الكزبرة كويس جدا .
  8. في حلة نحط نص كمية الارز المسلوق و عليها خليط الفراخ و عليه باقي كمية الارز ، و نصب فوقهم خليط اللبن و الزعفران بالتساوي .
  9. نغطي الحلة و نحطها على نار هادية لمدة خمس دقايق و بعدين نشيل الغطاء و نسيبها على النار لمدة 10 دقايق و هيكون جاهز للتقديم ساخن .
بالهنا ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

معاكم اميرة الديب هوايتي الطبخ .. لو عايزين وصفة جديدة و سهلة ، ادخلو عندي و فتشو بين الوصفات و المعلومات اللي هكتبهالكم ، هنلف سوا بين المطابخ العالمية و العربية و طبعا مطبخنا المصري اللذيذ ..