التراميسو من الحلويات الايطالية اللي حبها الكل كبار و صغيرين ، هعرفكم على اسهل طريقة لعمل التراميسو بالطريقة الاصلية و بالبدايل المتوافرة في كل منزل ، تابعوا معايا ..
التراميسو بالطريقة الاصلية :
المقادير :
- كوب كريمة خفق تقيلة للحلويات
- كوب جبنة ماسكربون بحرارة المطبخ او جبنة كريمي
- 1/3 كوب سكر بودرة
- 2 كوب اسبريسو او نسكافيه مركز
- باكيت بسكويت ليدي فينجرز او بسكويت سادة
- قليل من الفانيليا
- علبة قشطة "اختياري"
- كمية من الكاكاو الحلو
طريقة عمل التراميسو بخطوات بسيطة :
- في بولة نضرب الكريمة مع السكر البودرة بالمضرب الكهربائي كويس لغاية ما يتقل قوامها .
- هنحط الجبنة على خليط الكريمة و نضرب تاني كويس مع اضافة القشطة .
- هنصب الاسبريسو في طبق غويط، نغمس حبات البسكويت سريعا في الاسبريسو و نرصها في طبق بايركس لعمل طبقة .
- هنفرد طبقة من الكريمة على البسكويت ، و بعدين نكرر طبقة البسكويت المغموس في الاسبريسو و اخيرا نفرد طبقة من الكريمة .
- هنزين التراميسو بكمية من الكاكاو و نغطيها تماما
- نحط التراميسو في التلاجة لمدة 4 ساعات على الاقل قبل ما نقديمها ، نقطعها و نقدمها باردة .
بالهنا ..
عمل رائع ومدونة جميلة اوي
ردحذف