التراميسو بالطريقة الاصلية مع البدايل المتاحة

التراميسو من الحلويات الايطالية اللي حبها الكل كبار و صغيرين ، هعرفكم على اسهل طريقة لعمل التراميسو بالطريقة الاصلية و بالبدايل المتوافرة في كل منزل ، تابعوا معايا ..



التراميسو بالطريقة الاصلية :

المقادير :

  • كوب كريمة خفق تقيلة للحلويات
  • كوب جبنة ماسكربون بحرارة المطبخ او جبنة كريمي 
  • 1/3 كوب سكر بودرة
  • 2 كوب اسبريسو او نسكافيه مركز
  • باكيت بسكويت ليدي فينجرز او بسكويت سادة
  • قليل من الفانيليا
  • علبة قشطة "اختياري"
  • كمية من الكاكاو الحلو

طريقة عمل التراميسو بخطوات بسيطة :

  1. في بولة نضرب الكريمة مع السكر البودرة بالمضرب الكهربائي كويس لغاية ما يتقل قوامها .
  2. هنحط الجبنة على خليط الكريمة و نضرب تاني كويس مع اضافة القشطة .
  3. هنصب الاسبريسو في طبق غويط، نغمس حبات البسكويت سريعا في الاسبريسو و نرصها في طبق بايركس لعمل طبقة .
  4. هنفرد طبقة من الكريمة على البسكويت ، و بعدين نكرر طبقة البسكويت المغموس في الاسبريسو و اخيرا نفرد طبقة من الكريمة .
  5. هنزين التراميسو بكمية من الكاكاو و نغطيها تماما
  6. نحط التراميسو في التلاجة لمدة 4 ساعات على الاقل قبل ما نقديمها ، نقطعها و نقدمها باردة .
بالهنا ..

هناك تعليق واحد:

عن الكاتب

معاكم اميرة الديب هوايتي الطبخ .. لو عايزين وصفة جديدة و سهلة ، ادخلو عندي و فتشو بين الوصفات و المعلومات اللي هكتبهالكم ، هنلف سوا بين المطابخ العالمية و العربية و طبعا مطبخنا المصري اللذيذ ..