ندخل على المطبخ التركي و نتعلم منه شوية وصفات لذيذة و سهلة ، هقدملكم طريقة العيش التركي اللذيذ جدا المميز من المطبخ التركي ، تابعوا معانا ..
العيش التركي اللذيذ :
المكونات :
- ربع كيلو دقيق مخبوزات
- ملعقة كبيرة خميرة
- ملعقتان كبيرتان سكر
- ملعقة صغيرة ملح
- ملعقة كبيرة زيت زيتون
- كوب الا ربع مياه دافية
طريقة عمل العيش التركي اللذيذ :
- في بولة نحط الدقيق مع السكر و الملح و نقلبهم كويس مع بعض .
- في بولة صغيرة نحط ربع كوب من المياه و ندوب فيها الخميرة و نسيبها ربع ساعة في مكان دافي تتفاعل و يتضاعف حجمها .
- نصب خليط الخميرة على خليط الدقيق و نبدأ نعجن و نصب كمية الباقية من المياه الدافية بالتدريج مع العجن سواء بالايد او بالعجان لغاية من تتجمع معانا عجينة متماسكة و طرية .
- نحط العجينة في بولة و نغطيها كويس و نسيبها في مكان دافي لمدة ساعتين على الاقل لغاية ما يتضاعف حجمها .
- نقسم العجينة تلت او اربع قطع و نفردها بسمك سنتيميتر تقريبا و نحطها في الصينية و نسيبها تتخمر ساعة و ندهن وش العيش بزيت زيتون و نرش سمسم .
- ندخل العيش في فرن ساخن مسبقا على حرارة 250 درجة لمدة 20 دقيقة و نقلل درجة حرارة ل200 درجة و نسيبها 5 دقايق لغاية ما ياخد لون بني فاتح .
بالهنا ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق