العيش التركي اللذيذ

ندخل على المطبخ التركي و نتعلم منه شوية وصفات لذيذة و سهلة ، هقدملكم طريقة العيش التركي اللذيذ جدا المميز من المطبخ التركي ، تابعوا معانا ..

العيش التركي اللذيذ :

المكونات :

  • ربع كيلو دقيق مخبوزات
  • ملعقة كبيرة خميرة
  • ملعقتان كبيرتان سكر
  • ملعقة صغيرة ملح
  • ملعقة كبيرة زيت زيتون 
  • كوب الا ربع مياه دافية

طريقة عمل العيش التركي اللذيذ :

  1. في بولة نحط الدقيق مع السكر و الملح و نقلبهم كويس مع بعض .
  2. في بولة صغيرة نحط ربع كوب من المياه و ندوب فيها الخميرة و نسيبها ربع ساعة في مكان دافي تتفاعل و يتضاعف حجمها .
  3. نصب خليط الخميرة على خليط الدقيق و نبدأ نعجن و نصب كمية الباقية من المياه الدافية بالتدريج مع العجن سواء بالايد او بالعجان لغاية من تتجمع معانا عجينة متماسكة و طرية .
  4. نحط العجينة في بولة و نغطيها كويس و نسيبها في مكان دافي لمدة ساعتين على الاقل لغاية ما يتضاعف حجمها .
  5. نقسم العجينة تلت او اربع قطع و نفردها بسمك سنتيميتر تقريبا و نحطها في الصينية و نسيبها تتخمر ساعة و ندهن وش العيش بزيت زيتون و نرش سمسم .
  6. ندخل العيش في فرن ساخن مسبقا على حرارة 250 درجة لمدة 20 دقيقة و نقلل درجة حرارة ل200 درجة و نسيبها 5 دقايق لغاية ما ياخد لون بني فاتح .
بالهنا ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

معاكم اميرة الديب هوايتي الطبخ .. لو عايزين وصفة جديدة و سهلة ، ادخلو عندي و فتشو بين الوصفات و المعلومات اللي هكتبهالكم ، هنلف سوا بين المطابخ العالمية و العربية و طبعا مطبخنا المصري اللذيذ ..