كتير مننا بيحب يجرب اكلات جديدة و خاصة لو كانت سهلة و مفيدة ، هقدملكم طريقة شرايح الستيك مع البروكلي من المطبخ الصيني اللذيذ ..
شرايح الستيك مع البروكلي من المطبخ الصيني :
المقادير :
- نص كيلو لحم ستيك
- تلت كوب صوص محار
- ملعقتان صغيرتان زيت سمسم
- ملعقتان كبيرتان خل تفاح
- ملعقة صغيرة صويا صوص
- ملعقة صغيرة سكر ابيض
- ملعقة صغيرة نشا
- تلت ملاعق كبيرة زيت نباتي
- شريحة من الزنجبيل مفرومة
- فص توم مفروم
- نص كيلو بروكلي مقطع
طريقة شرايح الستيك مع البروكلي من المطبخ الصيني :
- في بولة نقلب صوص المحار مع زيت السمسم و الصويا صوصو مع خل التفاح و السكر و النشا كويس جدا لغاية ما يدوب السكر و النشا .
- نقطع لحم الستيك لاصابع طويلة و نحطها في خليط النشا و نقلب كويس لغاية من اللحم تتغلف بالخليط و نغطي البولة و نسيبها في التلاجة نص ساعة على الاقل تتبل .
- في طاسة كبيرة نسخن الزيت النباتي على حرارة متوسطة و نشوح فيها الزنجبيل و التوم لمدة دقيقة واحدة .
- نحط البروكلي المقطع في الطاسة مع التوم و نقلب لغاية ما لونه يكون اخضر لامع لمدة 5 دقايق تقريبا .
- نطلع البروكلي من الطاسة و نسيبه على جنب ، نزود شوية زيت في الطاسة و نسيبها تسخن ، نحط شرايح الستيك مع التتبيلة لغاية ما تتشربها و تستوي .
- نحط البروكلي مع اللحم في الطاسة و نقلب كل المكونات مع بعضها على نار متوسطة الحرارة لمدة تلت دقايق ، و تكون الوصفة جاهزة للتقديم .
نقدم شرايح الستيك مع البروكلي مع ارز بسمتي مسلوق و نرش عليها حبة سمسم محمص ..
بالهنا ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق