شرايح الستيك مع البروكلي من المطبخ الصيني

كتير مننا بيحب يجرب اكلات جديدة و خاصة لو كانت سهلة و مفيدة ، هقدملكم طريقة شرايح الستيك مع البروكلي من المطبخ الصيني اللذيذ ..


شرايح الستيك مع البروكلي من المطبخ الصيني :

المقادير :

  • نص كيلو لحم ستيك
  • تلت كوب صوص محار
  • ملعقتان صغيرتان زيت سمسم
  • ملعقتان كبيرتان خل تفاح
  • ملعقة صغيرة صويا صوص
  • ملعقة صغيرة سكر ابيض
  • ملعقة صغيرة نشا
  • تلت ملاعق كبيرة زيت نباتي
  • شريحة من الزنجبيل مفرومة
  •  فص توم مفروم
  • نص كيلو بروكلي مقطع

طريقة شرايح الستيك مع البروكلي من المطبخ الصيني :

  1. في بولة نقلب صوص المحار مع زيت السمسم و الصويا صوصو مع خل التفاح و السكر و النشا كويس جدا لغاية ما يدوب السكر و النشا .
  2. نقطع لحم الستيك لاصابع طويلة و نحطها في خليط النشا و نقلب كويس لغاية من اللحم تتغلف بالخليط  و نغطي البولة و نسيبها في التلاجة نص ساعة على الاقل تتبل .
  3. في طاسة كبيرة نسخن الزيت النباتي على حرارة متوسطة و نشوح فيها الزنجبيل و التوم لمدة دقيقة واحدة .
  4.  نحط البروكلي المقطع في الطاسة مع التوم و نقلب لغاية ما لونه يكون اخضر لامع لمدة 5 دقايق تقريبا .
  5. نطلع البروكلي من الطاسة و نسيبه على جنب ، نزود شوية زيت في الطاسة و نسيبها تسخن ، نحط شرايح الستيك مع التتبيلة لغاية  ما تتشربها و تستوي .
  6. نحط البروكلي مع اللحم في الطاسة و نقلب كل المكونات مع بعضها على نار متوسطة الحرارة لمدة تلت دقايق ، و تكون الوصفة جاهزة للتقديم .
نقدم شرايح الستيك مع البروكلي مع ارز بسمتي مسلوق و نرش عليها حبة سمسم محمص ..
بالهنا ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

معاكم اميرة الديب هوايتي الطبخ .. لو عايزين وصفة جديدة و سهلة ، ادخلو عندي و فتشو بين الوصفات و المعلومات اللي هكتبهالكم ، هنلف سوا بين المطابخ العالمية و العربية و طبعا مطبخنا المصري اللذيذ ..