عايزين تقدموا طبق لذيذ و مختلف و صحي كمان ؟ هقولكم على طريقة فراخ بالليمون مع البطاطس اليونانية ، هو طبق بسيط و سهل و مغذي جدا ..
فراخ بالليمون مع البطاطس اليونانية :
المقادير :
- خمسة اوراك فارخ
- اربع ثمرات بطاطي متوسطة الحجم
- نص كوب زيت زيتون
- عصير ثمرتان ليمون
- ملعقتان كبيرتان ربحان جاف
- ملعقتان كبيرتان اوريجانو جاف
- ملعقة كبيرة ملح
- ملعقة كبيرة فلفل اسود ناعم
- ملعقتان كيرتان من بهارات عشبة الليمون
- كوب فاصوليا خضراء مقطعة
طريقة فراخ بالليمون مع البطاطس اليونانية :
- اولا نغسل اوراك الفراخ كويس جيدا بالمياه و الخل و الدقيق علشان نشيل اي ريحة زفارة فيها ، و نسيبها تصفي المياه في مصفاه
- في بولة نحط زيت الزيتون مع عصير ليمونة واحدة و الريحان و الاوريجانو و الملح و الفلفل الاسود و البهارات و نقلبهم كويس جدا .
- نقشر البطاطس و نقطعها مكعبات صغيرة و نحطها في التتبيلة و نقلبهم كويس .
- نحط قطعة من وزق الزبدة كبيرة في صينية و نرص عليها الاوراك و نحط معاها مكعبات البطاطس بجزء من التتبيلة ، و نسيب شوية على جنب .
- نرش عصير الليمونة الباقي فوق الفراخ و البطاطس .
- نسخن الفرن على درجة حرارة 220 درجة مئوية و نحط الصينية بعد ما نغطيها بورقة فويل لمدة نص ساعة ، و بعدين نحرك ورقة الزبدة شوية علشان البطاطس متلزقش .
- نسيب الصينية ربع ساعة كمان في الرفن تكمل سواها ، في الوقت ده نخلط الفاصوليا بشوية التتبيلة الباقية كويس ، ون حط الفاصوليا مع الفراخ و البطاطس .
- و نسيب الصينية شوية في الفرن لغاية ما الفاصوليا الخضراء تدبل و تطرى و المكونات تتشرب العصارة لمدة ربع ساعة تقريبا ، و هتكون الوصفة جاهزة للتقديم .
تعتبر وصفة فراخ بالليمون مع البطاطس اليونانية من اشهى الوصفات و مغذية جدا ، اتمنى تعجبكم ..
بالهنا ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق