فراخ بالليمون مع البطاطس اليونانية اللذيذة

عايزين تقدموا طبق لذيذ و مختلف و صحي كمان ؟ هقولكم على طريقة فراخ بالليمون مع البطاطس اليونانية ، هو طبق بسيط و سهل و مغذي جدا ..


فراخ بالليمون مع البطاطس اليونانية :

المقادير :

  • خمسة اوراك فارخ
  • اربع ثمرات بطاطي متوسطة الحجم
  • نص كوب زيت زيتون
  • عصير ثمرتان ليمون
  • ملعقتان كبيرتان ربحان جاف
  • ملعقتان كبيرتان اوريجانو جاف 
  • ملعقة كبيرة ملح
  • ملعقة كبيرة فلفل اسود ناعم
  • ملعقتان كيرتان من بهارات عشبة الليمون
  • كوب فاصوليا خضراء مقطعة 

طريقة فراخ بالليمون مع البطاطس اليونانية :

  1. اولا نغسل اوراك الفراخ كويس جيدا  بالمياه و الخل و الدقيق علشان نشيل اي ريحة زفارة فيها ، و نسيبها تصفي المياه في مصفاه
  2. في بولة نحط زيت الزيتون مع عصير ليمونة واحدة و الريحان و الاوريجانو و الملح و الفلفل الاسود و البهارات و نقلبهم كويس جدا .
  3. نقشر البطاطس و نقطعها مكعبات صغيرة و نحطها في التتبيلة و نقلبهم كويس .
  4. نحط قطعة من وزق الزبدة كبيرة في صينية و نرص عليها الاوراك و نحط معاها مكعبات البطاطس بجزء من التتبيلة ، و نسيب شوية على جنب .
  5. نرش عصير الليمونة الباقي فوق الفراخ و البطاطس .
  6. نسخن الفرن على درجة حرارة 220 درجة مئوية و نحط الصينية بعد ما نغطيها بورقة فويل لمدة نص ساعة ، و بعدين نحرك ورقة الزبدة شوية علشان البطاطس متلزقش .
  7. نسيب الصينية ربع ساعة كمان في الرفن تكمل سواها ، في الوقت ده نخلط الفاصوليا بشوية التتبيلة الباقية كويس ، ون حط الفاصوليا مع الفراخ و البطاطس .
  8. و نسيب الصينية شوية في الفرن لغاية ما الفاصوليا الخضراء تدبل و تطرى و المكونات تتشرب العصارة لمدة ربع ساعة تقريبا ، و هتكون الوصفة جاهزة للتقديم .
تعتبر وصفة فراخ بالليمون مع البطاطس اليونانية من اشهى الوصفات و مغذية جدا ، اتمنى تعجبكم ..
بالهنا ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

معاكم اميرة الديب هوايتي الطبخ .. لو عايزين وصفة جديدة و سهلة ، ادخلو عندي و فتشو بين الوصفات و المعلومات اللي هكتبهالكم ، هنلف سوا بين المطابخ العالمية و العربية و طبعا مطبخنا المصري اللذيذ ..