عايزين تعرفوا وصفة من المطبخ الياباني ، هقدملكم التشيز كيك الهشة اللذيذة جدا ، و هي مختلفة عن التشيز كيك التقليدية اللي كلنا عارفينها ..
تشيز كيك اليابانية الهشة :
المقادير :
- ربع كيلو جبنة كريمي
- نصف كوب لبن
- تلت ملاعق كبيرة زبدة عير مملحة
- عشر ملاعق كبيرة دقيق حلويات
- ملعقتان كبيرتان نشا
- ست صفار بيض
- ست بياض بيض
- ملعقة كبيرة عصير ليمون
- ربع ملعقة صغير كريم ترتار
- رشة ملح
- عشر ملاعق كبيرة سكر ناعم
طريقة تشيز كيك اليابانية الهشة :
- في بولة نحط الجبنة الكريمي مع اللبن و الزبدة و نضربهم كويس بالمضرب الكهربائي لمدة ربع ساعة تقريبا .
- نحط خليط الجبنة في حلة صغيرة و نحطها على النار الهادية و نقلب شوية لغاية ما تسيح لمدة 5 دقايق و نرفعها من النار و نسيبها تبرد خالص .
- نقلب الدقيق مع النشا و نصب عليها خليط الجبنة و نقلب كويس جدا ، و نحط صفار البيض و عصير الليمون و نقلب بالمضرب اليدوي كويس لغاية ما يتجانسوا مع بعض .
- في بولة تانية نحط البياض مع الكريم ترتار و نضربهم بالمضرب الكهربائي كويس جدا و نحط ملعقة ملعقة من السكر لغاية ما تخلص الكمية في وقت الضرب لغاية ما البياض يزيد حجم و يبقى زي الفوم
- نحطملعقتين من البياض على خليط الصفار و نقلبهم مع بعض كويس ، و بعدين نحط خليط الصفار على البياض و نقلب براحة من تحت لفوق علشان الهوا ميطلعش بالملعقة .
- نصب خليط التشيز كيك في صينية بتتفتح مقاسها صغير و سورها عالي ، و نحطها في صينية فيها كمية مياه و نسويها على الحمام البخاري في فرن سخن على حرارة 160 درجة لمدة ساعة و ربع
- نطفي نار الفرن و نسيبها لمدة ساعة جوا الفرن و نفتح بابه شوية ، وبعدين نطلعها تبرد كويس و نفتح الصينية و نطلع التشيز كيك و نقدمها .
بالهنا ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق