تشيز كيك اليابانية الهشة

عايزين تعرفوا وصفة من المطبخ الياباني ، هقدملكم التشيز كيك الهشة اللذيذة جدا ، و هي مختلفة عن التشيز كيك التقليدية اللي كلنا عارفينها ..


تشيز كيك اليابانية الهشة :

المقادير :


  • ربع كيلو جبنة كريمي
  • نصف كوب لبن 
  • تلت ملاعق كبيرة زبدة عير مملحة
  • عشر ملاعق كبيرة دقيق حلويات
  • ملعقتان كبيرتان نشا
  • ست صفار بيض
  • ست بياض بيض
  • ملعقة كبيرة عصير ليمون
  • ربع ملعقة صغير كريم ترتار
  • رشة ملح
  • عشر ملاعق كبيرة سكر ناعم

طريقة تشيز كيك اليابانية الهشة :

  1. في بولة نحط الجبنة الكريمي مع اللبن و الزبدة و نضربهم كويس بالمضرب الكهربائي لمدة ربع ساعة تقريبا .
  2. نحط خليط الجبنة في حلة صغيرة و نحطها على النار الهادية و نقلب شوية لغاية ما تسيح لمدة 5 دقايق و نرفعها من النار و نسيبها تبرد خالص .
  3. نقلب الدقيق مع النشا و نصب عليها خليط الجبنة و نقلب كويس جدا ، و نحط صفار البيض و عصير الليمون و نقلب بالمضرب اليدوي كويس لغاية ما يتجانسوا مع بعض .
  4. في بولة تانية نحط البياض مع الكريم ترتار و نضربهم بالمضرب الكهربائي كويس جدا و نحط ملعقة ملعقة من السكر لغاية ما تخلص الكمية في وقت الضرب لغاية ما البياض يزيد حجم و يبقى زي الفوم 
  5. نحطملعقتين من البياض على خليط الصفار و نقلبهم مع بعض كويس ، و بعدين نحط خليط الصفار على البياض و نقلب براحة من تحت لفوق علشان الهوا ميطلعش بالملعقة .
  6. نصب خليط التشيز كيك في صينية بتتفتح مقاسها صغير و سورها عالي ، و نحطها في صينية فيها كمية مياه و نسويها على الحمام البخاري في فرن سخن على حرارة 160 درجة لمدة ساعة و ربع 
  7. نطفي نار الفرن و نسيبها لمدة ساعة جوا الفرن و نفتح بابه شوية ، وبعدين نطلعها تبرد كويس و نفتح الصينية و نطلع التشيز كيك و نقدمها .
بالهنا ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

معاكم اميرة الديب هوايتي الطبخ .. لو عايزين وصفة جديدة و سهلة ، ادخلو عندي و فتشو بين الوصفات و المعلومات اللي هكتبهالكم ، هنلف سوا بين المطابخ العالمية و العربية و طبعا مطبخنا المصري اللذيذ ..