لحم باربيكيو على الطريقة الكورية

المطبخ الكوري كتير مننا ميعرفوش ، هعرفكم على اكلة خفيفة و لذيذة من المطبخ الكوري و هي لحم باربيكيو بس على طريقتهم المختلفة ، تابعوا معايا الوصفة ..

لحم باربيكيو على الطريقة الكورية :

المقادير :

  • كيلو لحم ستيك
  • ربع ثمرة بصل ابيض شرايح
  • ثمرتان بصل اخضر كاملة مقطعة
  • تلت كوب صويا صوص
  • تلت ملاعق كيرة سكر
  • ملعقتان كبيرتان سمسم محمص
  • تلت فصوص توم مهروس
  • ملعقة كبيرة زيت سمسم
  • ربع ملعقة فلفل احمر حار مقطع صغير
  • ربع ملعقة صغيرة زنجبيل مفروم
  • تمن ملعقة صغيرة فلفل اسود ناعم
  • ملعقة صغيرة عسل نحل 

طريقة لحم باربيكيو على الطريقة الكورية : 

  1. في بولة نحط البصل الابيض مع البصل الاخضر و الصويا صوص و السكر و نضيف عليهم السمسم مع التوم المهروس و قطع الفلفل الاحمر و الزنجبيل المفروم و نرش عليهم الفلفل الاسود و نقلب المكونات معاهم زيت السمسم.
  2. نقطع اللحم الستيك لشرايح طولية ، نحط شرايح اللحم في التتبلية و نقلب كويس و نسيبها في التلاجة لمدة ساعة على الاقل .
  3. في طسة على درجة حرارة نار متوسطة ، نشوح فيها شرايح اللحم المتبلة و نحط معاها عسل النحل و نفضل نقلب لغاية ما تستوي اللحم لمدة خمس دقايق ، وهتكون جاهزة للتقديم .
نقدم شرايح اللحم الباربيكيو مع ارز بسمتي مع شرايح بصل اخضر و قطع بروكلي مسلوق..
بالهنا ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

معاكم اميرة الديب هوايتي الطبخ .. لو عايزين وصفة جديدة و سهلة ، ادخلو عندي و فتشو بين الوصفات و المعلومات اللي هكتبهالكم ، هنلف سوا بين المطابخ العالمية و العربية و طبعا مطبخنا المصري اللذيذ ..