المطبخ الكوري كتير مننا ميعرفوش ، هعرفكم على اكلة خفيفة و لذيذة من المطبخ الكوري و هي لحم باربيكيو بس على طريقتهم المختلفة ، تابعوا معايا الوصفة ..
لحم باربيكيو على الطريقة الكورية :
المقادير :
- كيلو لحم ستيك
- ربع ثمرة بصل ابيض شرايح
- ثمرتان بصل اخضر كاملة مقطعة
- تلت كوب صويا صوص
- تلت ملاعق كيرة سكر
- ملعقتان كبيرتان سمسم محمص
- تلت فصوص توم مهروس
- ملعقة كبيرة زيت سمسم
- ربع ملعقة فلفل احمر حار مقطع صغير
- ربع ملعقة صغيرة زنجبيل مفروم
- تمن ملعقة صغيرة فلفل اسود ناعم
- ملعقة صغيرة عسل نحل
طريقة لحم باربيكيو على الطريقة الكورية :
- في بولة نحط البصل الابيض مع البصل الاخضر و الصويا صوص و السكر و نضيف عليهم السمسم مع التوم المهروس و قطع الفلفل الاحمر و الزنجبيل المفروم و نرش عليهم الفلفل الاسود و نقلب المكونات معاهم زيت السمسم.
- نقطع اللحم الستيك لشرايح طولية ، نحط شرايح اللحم في التتبلية و نقلب كويس و نسيبها في التلاجة لمدة ساعة على الاقل .
- في طسة على درجة حرارة نار متوسطة ، نشوح فيها شرايح اللحم المتبلة و نحط معاها عسل النحل و نفضل نقلب لغاية ما تستوي اللحم لمدة خمس دقايق ، وهتكون جاهزة للتقديم .
نقدم شرايح اللحم الباربيكيو مع ارز بسمتي مع شرايح بصل اخضر و قطع بروكلي مسلوق..
بالهنا ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق