تبسي الفراخ من المطبخ العراقي

تبسي الفراخ من اشهر الاكلات العراقية المناسبة للعزومات جدا ، هنعرف سوا مقاديرها و خطواتها بالتفصيل ..


تبسي الفراخ من المطبخ العراقي :

المقادير :

  • فرخة مقطعة اربع قطع
  • بصلتان متوسط الحجم مقطعة شرايح
  • تلت ثمرات طماطم
  • ثمرتان باذنجان
  • ثمرتان بطاطس
  • تلت ملاعق كبيرة زيت نباتي
  • ملعقة كبيرة دبس الرمان
  • ملعقة صغيرة ملح
  • ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
  • ملعقة صغيرة كمون ناعم
  • ملعقة صغيرة بهارات فراخ
  • ملعقة صغيرة توم بودرة
  • مكعب مرقة
  • كوب مياه

طريقة تبسي الفراخ من المطبخ العراقي :

  1. الاول نغسل الفرخة كويس جدا بالمياه و الملح و الدقيق و بعدين نشطفها كويس بالمياه بس .
  2. نقطع البطاطاس و الباذنجان و الطماطم لحلقات .
  3. في بولة نقلب الزيت من الملح و الكزبرة و الكمون مع بهارات الفراخ و التوم البودرة و مكعب المرقة و نضيف عليهم دبس الرمان .
  4. نحط قطع الفراخ المغسولة في بولة مع التتبيلة و نقلبهم كويس و نسيبها في التلاجة لمدة ساعة تقريبا تتشرب من طعم التتبيلة .
  5. في طاسة نسخن شوية من الزيت و نشوح فيها الباذنجان و البطاطس الحلقات لغاية ما يدبلوا شوية .
  6. في صينية نرص حلقات البطاطس و الباذنجان و الطماطم و شرايح البصل و نرش عليهم رشة ملح و رشة بهارات فراخ و نحط قطع الفراخ المتبلة ، و نصب التتبيلة على كل مكونات الصينية .
  7. في الاخر نصب كوب المياه في جانب الصينية و نغطيها بقطع من ورف الفويل .
  8. ندخل الصينية في فرن سخن على حرارة 180 درجة لغاية ما تستوي شوية و نشيل ورقة الفويل ونسيبها تتشرب المياه ، نشغل الشواية لدقايق لغاية ما تاخد تحمر .
  9. نطلع صينية تبسي الفراخ من الفرن و نقدمها و هي سخنة مع رز بالشعرية .
بالهنا ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

معاكم اميرة الديب هوايتي الطبخ .. لو عايزين وصفة جديدة و سهلة ، ادخلو عندي و فتشو بين الوصفات و المعلومات اللي هكتبهالكم ، هنلف سوا بين المطابخ العالمية و العربية و طبعا مطبخنا المصري اللذيذ ..