تبسي الفراخ من اشهر الاكلات العراقية المناسبة للعزومات جدا ، هنعرف سوا مقاديرها و خطواتها بالتفصيل ..
تبسي الفراخ من المطبخ العراقي :
المقادير :
- فرخة مقطعة اربع قطع
- بصلتان متوسط الحجم مقطعة شرايح
- تلت ثمرات طماطم
- ثمرتان باذنجان
- ثمرتان بطاطس
- تلت ملاعق كبيرة زيت نباتي
- ملعقة كبيرة دبس الرمان
- ملعقة صغيرة ملح
- ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
- ملعقة صغيرة كمون ناعم
- ملعقة صغيرة بهارات فراخ
- ملعقة صغيرة توم بودرة
- مكعب مرقة
- كوب مياه
طريقة تبسي الفراخ من المطبخ العراقي :
- الاول نغسل الفرخة كويس جدا بالمياه و الملح و الدقيق و بعدين نشطفها كويس بالمياه بس .
- نقطع البطاطاس و الباذنجان و الطماطم لحلقات .
- في بولة نقلب الزيت من الملح و الكزبرة و الكمون مع بهارات الفراخ و التوم البودرة و مكعب المرقة و نضيف عليهم دبس الرمان .
- نحط قطع الفراخ المغسولة في بولة مع التتبيلة و نقلبهم كويس و نسيبها في التلاجة لمدة ساعة تقريبا تتشرب من طعم التتبيلة .
- في طاسة نسخن شوية من الزيت و نشوح فيها الباذنجان و البطاطس الحلقات لغاية ما يدبلوا شوية .
- في صينية نرص حلقات البطاطس و الباذنجان و الطماطم و شرايح البصل و نرش عليهم رشة ملح و رشة بهارات فراخ و نحط قطع الفراخ المتبلة ، و نصب التتبيلة على كل مكونات الصينية .
- في الاخر نصب كوب المياه في جانب الصينية و نغطيها بقطع من ورف الفويل .
- ندخل الصينية في فرن سخن على حرارة 180 درجة لغاية ما تستوي شوية و نشيل ورقة الفويل ونسيبها تتشرب المياه ، نشغل الشواية لدقايق لغاية ما تاخد تحمر .
- نطلع صينية تبسي الفراخ من الفرن و نقدمها و هي سخنة مع رز بالشعرية .
بالهنا ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق