المطبخ التركي غني بالاطباق اللذيذة ، هنقدملكم الفتوش من المطبخ التركي بطريقة بسيطة جدا ، تابعوا معايا التفاصيل ..
الفتوش من المطبخ التركي :
المقادير :
- 3 ثمرات بصل اخضر
- ثمرة فلفل رومي اصفر
- ثمرة فلفل رمي احمر
- ثمرة خس صغيرة
- 3 ثمرات طماطم كبيرة
- فص توم مهروس
- حزمة فجل احمر
- 3 ملاعق كبيرة بقدونس مفروم
- 4 ملاعق كبيرة نعناع مفروم
- كمية عيش محمص
- نص ملعقة صغيرة خل ابيض
- رشة ملح
- رشة فلفل اسود
- رشة زعتر جاف
- ملعقة كبيرة زيت زيتون
- عصير ليمونة
طريقة الفتوش من المطبخ التركي :
- اول حاجة نغسل كل الخضروات كويس جدا ، و بعدين نقطعها سواء مكعبات او شرايح او حلقات حسب ذوقنا .
- في بولة كبيرة نخلط الخضروات المقطعة مع العيش المحمص .
- في بولة صغيرة نخلط عصير الليمون مع الخل و الملح و الفلفل الاسود و الزعتر و زيت الزيتون مع اضافة التوم كويس .
- نصب التتبيلة على الخضروات و نقلب كويس و نسيبها في النلاجة نص ساعة تتشرب من طعم التتبيلة .
- نقدم الفتوش جنب كل انواع الاطباق الرئيسية .
بالهنا و الشفا ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق