الفتوش من المطبخ التركي الشهي

المطبخ التركي غني بالاطباق اللذيذة ، هنقدملكم الفتوش من المطبخ التركي بطريقة بسيطة جدا ، تابعوا معايا التفاصيل ..


الفتوش من المطبخ التركي :

المقادير :

  • 3 ثمرات بصل اخضر
  • ثمرة فلفل رومي اصفر
  • ثمرة فلفل رمي احمر
  • ثمرة خس صغيرة
  • 3 ثمرات طماطم كبيرة 
  • فص توم مهروس
  • حزمة فجل احمر
  • 3 ملاعق كبيرة بقدونس مفروم
  • 4 ملاعق كبيرة نعناع مفروم
  • كمية عيش محمص
  • نص ملعقة صغيرة خل ابيض
  • رشة ملح
  • رشة فلفل اسود
  • رشة زعتر جاف
  • ملعقة كبيرة زيت زيتون
  • عصير ليمونة

طريقة الفتوش من المطبخ التركي :

  1. اول حاجة نغسل كل الخضروات كويس جدا ، و بعدين نقطعها سواء مكعبات او شرايح او حلقات حسب ذوقنا .
  2. في بولة كبيرة نخلط الخضروات المقطعة مع العيش المحمص .
  3. في بولة صغيرة نخلط عصير الليمون مع الخل و الملح و الفلفل الاسود و الزعتر و زيت الزيتون مع اضافة التوم كويس .
  4. نصب التتبيلة على الخضروات و نقلب كويس و نسيبها في النلاجة نص ساعة تتشرب من طعم التتبيلة .
  5. نقدم الفتوش جنب كل انواع الاطباق الرئيسية .
بالهنا و الشفا ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

معاكم اميرة الديب هوايتي الطبخ .. لو عايزين وصفة جديدة و سهلة ، ادخلو عندي و فتشو بين الوصفات و المعلومات اللي هكتبهالكم ، هنلف سوا بين المطابخ العالمية و العربية و طبعا مطبخنا المصري اللذيذ ..