النودلز الصيني الشهي

المطبخ الصيني معروف باطباق النودلز ، هعرفكم على ابسط طريقة لعمل النودلز الصيني الشهي بطريقته الاصلية الرائعة ، تابعوا معايا الخطوات :


النودلز الصيني الشهي :

المقادير :

  • نص كيلو من النودلز بالبيض
  • ملعقة كبيرة زيت سمسم
  • 2 ملعقة كبيرة صلصة محار
  • 2 ملعقة كبيرة صويا صوص ملح خفيف
  • معلب مرقة مفتت
  • ملعقة كبيرة ابيض 
  • نص ملعقة صغيرة معجون هريسة حار 
  • ثمرة فلفل اخضر شرايح
  • ثمرة فلفل رومي احمر شرايح
  • ثمرة جزر صغيرة شرايح رفيعة
  • 2 ملعقة كبيرة زنجبيل مفروم
  • فص ثوم مقطع
  • ثمرة بصل كبيرة شرايح
  • ملعقة كبيرة زيت نباتي 

طريقة النودلز الصيني الشهي :

  1. نغلي كمية مياه في حلة ، نسلق فيها كمية النودلز لمدة 3 دقايق او لغاية ما تستوي و نصفيها كويس .
  2. في طاسة بقاعدة سميكة و تيفال نسحن الزيت و نشوح فيه شرايح البصل و قطع التوم مع الزنجبيل و الجزر و نقلب كويس .
  3. نحط الفلفل الرومي و نقلب لمدة دقيقتين بس ، هنصب الخل و نقلب كويس جدا لغاية ما المكونات تتشرب السائل .
  4. هنحط الهريسة مع مكعب المرقة و الصويا صوص و صوص المحار مع زيت المحار في الطاسة و نقلب ، و بعدين نرفع الطاسة من على النار .
  5. نحط النزدلز المسلوقة على الخضروات و نرفعها على النار تسخن المكونات ، و هتكون الاكلة جاهزة للتقديم .
بالهنا ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

معاكم اميرة الديب هوايتي الطبخ .. لو عايزين وصفة جديدة و سهلة ، ادخلو عندي و فتشو بين الوصفات و المعلومات اللي هكتبهالكم ، هنلف سوا بين المطابخ العالمية و العربية و طبعا مطبخنا المصري اللذيذ ..