المطبخ الصيني معروف باطباق النودلز ، هعرفكم على ابسط طريقة لعمل النودلز الصيني الشهي بطريقته الاصلية الرائعة ، تابعوا معايا الخطوات :
النودلز الصيني الشهي :
المقادير :
- نص كيلو من النودلز بالبيض
- ملعقة كبيرة زيت سمسم
- 2 ملعقة كبيرة صلصة محار
- 2 ملعقة كبيرة صويا صوص ملح خفيف
- معلب مرقة مفتت
- ملعقة كبيرة ابيض
- نص ملعقة صغيرة معجون هريسة حار
- ثمرة فلفل اخضر شرايح
- ثمرة فلفل رومي احمر شرايح
- ثمرة جزر صغيرة شرايح رفيعة
- 2 ملعقة كبيرة زنجبيل مفروم
- فص ثوم مقطع
- ثمرة بصل كبيرة شرايح
- ملعقة كبيرة زيت نباتي
طريقة النودلز الصيني الشهي :
- نغلي كمية مياه في حلة ، نسلق فيها كمية النودلز لمدة 3 دقايق او لغاية ما تستوي و نصفيها كويس .
- في طاسة بقاعدة سميكة و تيفال نسحن الزيت و نشوح فيه شرايح البصل و قطع التوم مع الزنجبيل و الجزر و نقلب كويس .
- نحط الفلفل الرومي و نقلب لمدة دقيقتين بس ، هنصب الخل و نقلب كويس جدا لغاية ما المكونات تتشرب السائل .
- هنحط الهريسة مع مكعب المرقة و الصويا صوص و صوص المحار مع زيت المحار في الطاسة و نقلب ، و بعدين نرفع الطاسة من على النار .
- نحط النزدلز المسلوقة على الخضروات و نرفعها على النار تسخن المكونات ، و هتكون الاكلة جاهزة للتقديم .
بالهنا ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق