طريقة بهارات الكبسة في البيت

بتحبي انك تعمل البهارات في البيت علشان تكوني ضامنة المكونات ؟ هنقولكم طريقة عمل بهارات الكبسة بمكوناتها المظبوطة علشان تخزنيها و تستخدميها كل ما تحتاجي ..


بهارات الكبسة :

المكونات :

  • ربع كوب الحبهان المطحون. 
  • ربع كوب قرنفل مطحون
  • ربع كوب قرفة مطحونة.
  •  ربع كوب اللّومي المطحون.
  •  ملعقة كمّون مطحون.
  •  ملعقتان الفلفل الأسود مطحون
  •  ملعقة كزبرة مطحونة.
  •  ربع كوب الكاري.
  •  ملعقة صغيرة جوز طّيب مطحون
  •  ملعقة شطة ناعمة

طريقة بهارات الكبسة :

- في برطمان زجاجي نضيف جدا و ناشف نحط كل المكونات و نقلبها كويس ، ونغطي البهارات بغطى محكم و نسيبها في مكان جاف و بعيد عن الحرارة و اشعة الشمس لغاية ما نحتاجها للاستعمال .
- لازم نستخدم ملعقة نضيفة و جافة علشان البهارات متبوظش .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

معاكم اميرة الديب هوايتي الطبخ .. لو عايزين وصفة جديدة و سهلة ، ادخلو عندي و فتشو بين الوصفات و المعلومات اللي هكتبهالكم ، هنلف سوا بين المطابخ العالمية و العربية و طبعا مطبخنا المصري اللذيذ ..