سلطة الفيتا بالفراخ المشوية من المطبخ اليوناني

تعالوا نتعرف على طبق لذيذ و صحي و كمان منسب للدايت لانه مشبع جدا و هو سلطة الفيتا بالفراخ المشوية من المطبخ اليوناني ، تابعوا معانا المقادير و الخطوات بالتفصيل ..


سلطة الفيتا بالفراخ المشوية :

المقادير :

  • 1/8 كيلو جبنة فيتا قطع
  • 3 شرايح صدور فراخ مخليه
  • 1/4 كيلو طماطم شيري نصين
  • 5 ورقات ريحان طازة
  • ملعقتان كبيرتان زيت نباتي
  • ملعقة كبيرة زيت زيتون
  • رشة ملح 
  • رشة فلفل اسود
  • ملعقة كبيرة عصير ليمون

طريقة سلطة الفيتا بالفراخ المشوية :

  1. الاول هنغسل صدور الفراخ كويس جدا بالمياه و الدقيق و الخل و نشطفها بالمياه كويس .
  2. هنتبل الصدور بالملح و الفلفل الاسود و نسيبها نص ساعة تقريبا 
  3. على الشواية او طاسة نسخن زيت نباتي و نشوي فيها صدور الفراخ من على الجنبيبن كويس جدا .
  4. في طبق صغير هنخلط زيت الزيتون مع عصير الليمون و الملح و الفلفل الاسود كويس.
  5. في بولة كبيرة هنقلب الطماطم مع الجبنة الفيتا مع اوراق الريحان و صدور الفراخ ،  وبعدين هنصب عليها التتبيلة و نقلب كويس جدا .
  6. هنقدم السلطة مع شريحتين من التوست الاسمر او نص رغيف بلدي ..

بالهنا ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عن الكاتب

معاكم اميرة الديب هوايتي الطبخ .. لو عايزين وصفة جديدة و سهلة ، ادخلو عندي و فتشو بين الوصفات و المعلومات اللي هكتبهالكم ، هنلف سوا بين المطابخ العالمية و العربية و طبعا مطبخنا المصري اللذيذ ..